fbpx

Producenter

Hos Barfod Vin dyrkes der økologisk på alle gårdens 20HA. Fra 2018 omlægges der yderligere til biodynamisk, regenerativ drift. Det er det bedste, vi overhovedet kan gøre for jordens frugtbarhed, natur, fødevarekvalitet – og vinen i dit glas.

Vinmarken blev etableret i 2006, hvor blandt andet sorterne Rondo, Solaris, Regent, Reberger, Cabernet Cortis og Leon Millot blev plantet, sammen med flere andre sorter – ialt ca. 5.000 stokke.
I dag er der ca. 1.600 vinstokke.

Dyrehøj Vingaard ligger på solrige Røsnæs og er Danmarks største vingård med over 30.000 vinstokke. Klimaet på Røsnæs giver et fantastisk grundlag for at dyrke druer. I vinkælderen, vineriet og vinkælderen bliver RÖS skabt af vinbonden og hele teamet bag vingården.

Kærlighed til mjød, kærlighed til råvarer af høj kvalitet og kærlighed til en idé om en familiedrevet virksomhed, er det som driver værket hos Mjödbryggeriet.
Det handler ikke om at genskabe en historisk drik, men at give en smagsoplevelse, som er unik i denne verden af oplevelser.

På Glænø produceres der Jersey-kalvekød af så høj kvalitet, at de har fået Børsens Fødevarepris i 2010/11.
Produktionen er startet i et samarbejde med Dyrenes Beskyttelse. Den naturlige opvækst giver rigtig godt og velsmagende kød, som, mange ovenikøbet mener, er sundt.

Vi har åbnet en gårdbutik for at give kunderne mulighed for at komme hel tæt på det oksekød, de spiser. 
Vi giver mulighed for at komme på marken eller i stalden og se, hvor godt dyrene på Enemærkegaard har det. Vi tror på, at det kan smages på kødet, at dyret har haft et godt liv samtidig med, at vi tager hensyn til miljøet. Vi har køer, fordi vi holder af dyrene.

Slagelse Fiskehus & Røgeri på Vestergade er et besøg værd!
Vi har et stort udvalg af friske fisk, skaldyr og nystegte fiskefrikadeller samt et hav af sild og salater.
Vi har spændende specialiteter og eget røgeri, hvor vi ryger fisk med egne unikke smage.

Ostebørsen har årtiers erfaring med at spotte de lækreste og mest smagfulde oste.
Hos Ostebørsen brænder vi for at genoplive det gamle og stolte mejerihåndværk – alle vores mejeriprodukter bliver fremstillet af den helt særlige naturgræsmælk fra Tude Ådal. Mælken bliver produceret af køer på Tøvestensgaarden, som lever af græs og hø fra fredede engarealer i Tude Ådal nær Vikingeborgen Trelleborg.

Hos Peters Have er det en livsstil, at dyrene trives. De lever så naturligt som muligt på store folde, og deres kost er så naturlig, som havde de selv valgt den.
Lammet har aldrig fået andet end mælk fra mor samt kløvergræs og urter. Det økologiske liv giver ultra mørt og smagfuldt kød.

Bryggeriet har til huse i kælderen under restauranten Bryghuset No5 – Institut for Øllogi og Hektolitteratur.
Holbæk Bryghus er formodentlig Danmarks mindste mikrobryggeri. De første år blev der kun brygget øl på fad til salg fra restauranten over bryggeriet.
De første øl på flaske kom kort tid før jul i 2006.

Ideologien bag Den Gamle Gaard er dyrkning af grønsager, som afsættes direkte fra marken til forbrugeren.
Dermed er grøntsagerne altid ekstra friske og mere smagfulde. Ved direkte afsætning gennem stalddørssalg er grønsagerne som hovedregel taget op af jorden samme dag, som de bliver solgt.

Skelleris er en besøgsgård ved Dianalund med grise, får, høns, ænder, grøntsager og gårdbutik. Her er det vigtigste at lave grøntsager uden gift, som smager fantastisk.
Dyrevelfærden skal være i top, og dyrene skal have så meget plads, at der stadig er græs i foldene, selvom de graver og spiser.

Var det noget med håndhøstet tang fra Omø?
Omø Fisk og Tang har specialiseret sig i tangprodukter fra Storebælt. Tang har en smagsforstærkende virkning i maden, og kan fremhæve både salte og søde smage. Således kan det bruges i alle retter – ikke kun fiskeretter – men er selvfølgelig oplagt til fisk.

Hørhaven er en hyggelig besøgsgård med økologisk landbrug ved den smukke Tystrup sø. På gården er der blandt andet sortbrogede landracegrise og danske landrace gæs under Velfærdsdelikatesser konceptet, som er Dyrenes Beskyttelses mærke for små producenter med særligt høje krav til dyrevelfærd og klimarigtig drift. Vi dyrker grøntsager og foder til vores dyr med særligt fokus på permakultur, biodiversitet og bæredygtighed.

På Kammergave drives der økologisk landbrug og  botilbud til personer, som har brug for hjælp til forskellige udfordringer i deres liv.
Det er ikke kun landbruget, der er økologisk – også i værdigrundlaget for arbejdet på botilbuddet, er der fokus på et miljørigtigt helhedssyn. Der lægges vægt på et bæredygtigt miljø og selvforsyning med økologisk kød, grøntsager og frugt.

Kysøko er en pesticidfri økologisk dyrket frugtplantage – primært med sprøde saftige æbler.
Vores frugt er helt usprøjtet og økologisk dyrket. Ingen “økologiske” sprøjtegifte her. Vi får naturen til at hjælpe os. Nogle af vores gode venner er: småfugle, flagermus, edderkopper, guldøjer, humlebier, enlige bier, musvåger, ørentviste. Vi gør en indsats for, at de skal have det godt hos os.

Grønholtgård

Grøntholtgaard er en økologisk familiebedrift med mange forskellige afgrøder, der satser på lokalt salg.
Gården har været økologisk siden 1996, og drives af Neel og Carsten. I dag dyrkes der i alt 35 forskellige afgrøder, 55 hektar med hvede, byg, rug, havre, raps og rødkløver samt 10 hektarer med grøntsager og krydderurter.

© 2019 Alle rettigheder overholdt