fbpx

22 Producenter

Hos Barfod Vin dyrkes der økologisk på alle  gårdens 20HA. Fra 2018 omlægges der yderligere til biodynamisk, regenerativ drift. Det er det bedste vi overhovedet kan gøre for jordens frugtbarhed, natur, fødevarekvalitet – og vinen i dit glas.

Vinmarken blev etableret i 2006, hvor bl.a. sorterne Rondo, Solaris, Regent, Reberger, Cabernet Cortis og Leon Millot blev plantet, sammen med flere andre sorter – ialt ca. 5000 stokke. I dag er der ca. 1600 vinstokke.

Likørhaven er et lille firma, hvor smagen er i centrum “Kvalitet frem for kvantitet”. Alle snaps og likører bliver lavet med den rene smag i tankerne – og hver frugt, nød eller bær bliver nøje udvalgt forud for produktionen.

Kærlighed til mjød, kærlighed til råvarer af høj kvalitet og kærlighed til en idé om en familiedrevet virksomhed, er det som driver værket hos Mjödbryggeriet.  Det handler ikke om at genskabe en historisk drik, men at give en smagsoplevelse, som er unik i denne verden af oplevelser.

På Glænø produceres der Jersey-kalvekød af så høj kvalitet, at de har fået Børsens Fødevarepris i 2010/11.Produktionen er startet i et samarbejde med Dyrenes Beskyttelse, og den naturlige opvækst giver rigtig godt og velsmagende kød, som mange ovenikøbet mener er sundt.

Vi har åbnet en gårdbutik, for at give kunderne mulighed for at komme hel tæt på det oksekød de spiser. Vi giver mulighed for at komme på marken eller i stalden og se, hvor godt dyrene på Enemærkegaard har det. Vi tror på, at det kan smages på kødet, at dyret har haft et godt liv, samtidig med, at vi tager hensyn til miljøet. Vi har køer, fordi vi holder af dyrene.

Askvad Skovgård Økologi er et familiebrug på 28 ha i nærheden af Jyderup. Her holdes der grise af den Gl Landrace og sortbrogede grise. Det er den mest oprindelige form for svin vi har i Danmark. Racen adskiller sig fra moderne grise på mange områder. Deres kødsætning er markant anderledes, mørkere, mere fedtmarmoreret og fedtet er af en helt anden kvalitet. Flæskesværene bliver bare bedre!

Ostebørsen har årtiers erfaring med at spotte de lækreste og mest smagfulde oste. Hos Ostebørsen brænder de for at genoplive det gamle og stolte mejerihåndværk, og alle deres mejeriprodukter bliver fremstillet af en helt særlig mælk. Naturgræsmælk fra Tude Ådal. Mælken bliver produceret af køer på Tøvestensgaarden, som lever af græs og hø fra fredede engarealer i Tude Ådal nær Vikingeborgen Trelleborg.

Mejnerts er et økologisk, familiedrevet landbrug med egen mølle og produktion af unikke korn- og melprodukter. Produkterne er resultatet af en jordnær men kompromisløs produktion. Hver dag udvikles og produceres der mel og kerner, der strutter af kvalitet og sundhed. Her er man drevet af værdi og omtanke – også for de ting du ikke kan smage!

Er et gartneri på Vestsjælland, hvor der dyrkes  velsmagende kål af særlig god kvalitet.  Her har man specialiseret sig indenfor kålsorterne: blomkål, farvede blomkål (orange, violet og grønne), romanesco, broccoli, spidskål og rødkål. Det hele startede dog kun med blomkål for mange år siden – af Ole ”Blomkål” Pedersen (i daglig tale ”Ole Blomkål”).

Skelleris er en besøgsgård ved Dianalund, med grise, får, høns, ænder, grøntsager og gårdbutik. Her er det vigtigst at lave grøntsager uden gift som smager fantastisk. Dyrevelfærden skal være i top, og dyrene skal have så meget plads, at der stadig er græs i foldene, selvom de graver og spiser.

Er en lille hyggelig frugtplantage ved Korsør, som ligger ned mod Storebælt. Her starter sæsonen i slutningen af august, hvor de første æbler og pærer plukkes. Frugten opbevares herefter i kølehuse hvor den kan holde sig til ca. marts (pærer kun til januar). På plantagen findes der ca. 15 sorter æbler og 4 sorter pærer – så der er lidt for enhver smag. Vi har også æblemost og honning, ligeledes fra plantagen.

Kystfiskerkompagniet er en mindre fiskeforarbejdnings- og engrosvirksomhed beliggende på havnekajen i Korsør fiskerihavn. Vi er stiftet, ejet og drevet af kystfiskere med det formål at levere fisk af allerhøjeste kvalitet til fair priser. Vi opkøber og forarbejder udelukkende fisk, der er fanget med skånsomme redskaber, såsom garn, snurrevod, tejner, kroge og bundgarn.

Ideologien bag Den Gamle Gaard er dyrkning af grønsager, som afsættes direkte fra marken til forbrugeren. Dermed er grøntsagerne altid ekstra friske og mere smagfulde. Ved direkte afsætning gennem stalddørssalg er grønsagerne som hovedregel taget op af jorden samme dag, som de bliver solgt.

På Æblegården Søbo bor Gitte og Poul, som har drevet gården økologisk siden 2015. Gården er en 3-længet gård med 5 hektar jord, smukt beliggende ved Drøsselbjerg. Her dyrker vi æbler og grøntsager – kartofler, løg, gulerødder, squash og hokkaido, som sælges til de lokale forbrugere.

Bryggeriet har til huse i kælderen under restauranten der først hed Nygade No5, men som med tiden har skiftet navn til Bryghuset No5 – Institut for Øllogi og Hektolitteratur. Holbæk Bryghus er formodentlig Danmarks mindste mikrobryggeri og de første år blev der kun brygget øl på fad til salg fra restauranten over bryggeriet. De første øl på flaske, kom kort tid før jul 2006.

På Kammergave drives der økologisk landbrug, og  botilbud til personer, som har brug for hjælp til forskellige udfordringer i deres liv. Det er ikke kun landbruget der er økologisk, også i værdigrundlaget for arbejdet på botilbuddet, er der fokus på et miljørigtigt helhedssyn og der lægges vægt på et bæredygtigt miljø og selvforsyning med økologisk kød, grøntsager og frugt.

Kysøko er en pesticidfri økologisk dyrket frugtplantage, primært med sprøde saftige æbler.Vores frugt er helt usprøjtet og økologisk dyrket. Ingen “økologiske” sprøjtegifte her. Vi får naturen til at hjælpe os. Nogle af vores gode venner er: småfugle, flagermus, edderkopper, guldøjer, humlebier, enlige bier, musvåger, ørentviste. Vi gør en indsats for at de skal have det godt hos os

Krogagergård er en økologisk gård med masser af dyr, marker og egen Gårdbutik. Her dyrkes der korn, græs og grøntsager, samt opdræt af kreaturer, får, lam og frilandsgrise. Gården har også forskellige kæledyr, og  ligger rigtig skønt med det åbne landskab omkring, med et rigt dyreliv. Kødet forarbejdes på gården af egen slagter, og markerne leverer grøntsager og korn, til foder og mel.

Var det noget med håndhøstet tang fra Omø? Omø Fisk og Tang har specialiseret sig i tangprodukter fra Storebælt. Tang har en smagsforstærkende virkning i maden, og kan fremhæve både salt og sød smag, og således bruges i alle retter, ikke kun fiskeretter, men er selvfølgelig oplagt til fisk.

Grønholtgård

Grøntholtgaard er en økologisk familiebedrift, med mange forskellige afgrøder, der satser på lokalt salg. Gården har været økologisk siden 1996, og drives af Neel og Carsten. I dag dyrkes der i alt 35 forskellige afgrøder, 55 hektar med hvede, byg, rug, havre, raps og rødkløver, og 10 hektarer med grøntsager og krydderurter.

Hos Bisserup Fisk er man de første i Danmark som har beskæftiget sig med økologisk havbrug. De er kendt for deres økologiske Bisserup-ørred, som både er yderst velsmagende og ”brainfood”. Her tænker man over hvordan man kan sikre den bedste kvalitet og økologiske bæredygtige opdræt i fiskens naturlige omgivelser – havet

© 2018 Alle rettigheder overholdt