fbpx

SMAG LOKALT - MADFESTIVAL 2023

Deltagende restauranter og der er flere på vej…

Vær den første til at få besked når menuerne går til salg

Når jeg trykker på JA TAK, accepterer jeg samtidig Destination Sjællands politik for nyhedsbreve.

SLAGELSE

VILCON hotel og konferencegaard

7. marts

6 retter 

Slagelse

malsk spisehus

7 / 8 / 9 / 11 / 12. marts

2 retter / vegetar

Skælskør

kok 25

8 / 10 / 11. marts

2 retter

JYDERUP

præstegaarden jyderup

3 / 4 / 7 / 8 / 9 / 10. marts

2 retter

røsnæs

Café dyrehøj

9 / 10 / 11. marts

2 retter / vegetar

svebølle

Strids Mølle

3 / 4. marts

2 retter

SORØ

Atelier skoven

3 / 4 / 9 / 10 / 11. marts

2 retter / vegetar

HOLBÆK

restaurant suri

3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 / 11. marts

6 retter 

Sorø

støvlet katrines hus

3 / 4 / 8 / 9 / 10. marts

2 retter 

Røsnæs

restaurant næs

3 / 4 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 / 11. marts

2 retter / 6 retter / vegetar

røsnæs

Café dyrehøj

9 / 10 / 11. marts

2 retter / vegetar

JYDERUP

præstegaarden jyderup

3 / 4 / 7 / 8 / 9 / 10. marts

2 retter

Lokale producenter

Der bliver plukket urter i skoven og langs stranden, fanget fisk ved kysterne og hentet egnsunikke produkter hos de lokale producenter, når spisestederne skal trylle i køkkenet.

Om Smag Lokalt - madfestival

Smag Lokalt – madfestival danner rammen om en madfestival i Destination Sjælland, som blev afholdt første gang i 2018.

Vi starter med forskellige snacks mens det bliver skænket et lille glas, herefter byder vi på et spændende foredrag af Sune fra Feldskov Have i ca. 20 minutter, som vil fortælle os lidt om den måde de holder høns på og hvad de tænker om Feldskov Have.

Vi serverer 6 retter fordelt i 4 serveringer:

1. servering – Snacks og velkomst
Gougères på æg fra Feldskov Have og mel fra Mejnerts Mølle med friskost creme.
Rødbede syltet æg fra Feldskov Have blommen rørt med peberrod og røget ørred fra Bisserup fisk og krydderurter.
Mini tærte med æg fra Feldskov Have, gedeost og syltet svampe fra Tvedemosegaard
”Scottish egg” med røget paprikamayo

Sune fra Feldskov Have holder foredrag i ca. 20 min.

2. servering
(serveres på tallerken)
Soyamarineret æggeblomme, carpaccio af okse, wasabimayo og kimchi marineret gulerødder fra Søris

3.servering
(sharefood)
Duroc gris
Gratineret spidskål med mornaysauce og comté
Kartoffelcroquette
Pommes duchesses
Bagte rodfrugter
Sauce Charon

4. servering
(serveres på tallerken)
Chokoladefondat med blødende hjerte, Vaniljeparfait, syltet havtorn

FORRET
Retænkt Gulerod med Gulerod fra Hyldemarken
Let smørstegt grønkål med Grønkål fra Den Gamle Gaard
Saucenage på reduktion af solaris på vin fra Næsby Vinlaug

HOVEDRET
Lokal opdrættet Angus tilberedt som sprød us. biscuit & langtidsstegt ryg fra Forlev
Jordskokkefondant – Jordskokker fra Den Gamle Gaard
Røget knust kartoffel – Kartoffel fra hyldemarken
Ramsløgs demi glace – Ramsløg fra Korsør Lystkov

FORRET
Retænkt Gulerod med Gulerod fra Hyldemarken
Let smørstegt grønkål med Grønkål fra Den Gamle Gaard
Saucenage på reduktion af solaris på vin fra Næsby Vinlaug

HOVEDRET
Sprød broccolistilk
Jordskokkefondant med Jordskokker fra Den Gamle Gaard
Røget knust kartoffel –  Kartoffel fra hyldemarken
Ramsløgs svampe velouté som sauce fra Lystkoven i Korsør

VELKOMSTDRINK
Cocktail på base af gul bede

95,-

DESSERT
Creme brulé med kompot & sorbet af æbler fra Gårdagergård

95,-

HOVEDRET
Helstegt kalvefilet med knuste kartofler & urter fra Præstegaardshaven og Portvinssauce.
Hertil Porregratin med porrer fra Lammefjorden, vintersalat & friskbagt brød på mel fra Mejnerts Mølle.

DESSERT
Nøddebund med rabarber fra Den Gamle Gaard, mousse med rabarberlikør fra Likørhaven & Hvid Chokoladeis fra Simony Gourmet Is.

VELKOMSTDRINK & SNACK
Forårs-Spritz
Hertil:
Blinis med Stenbiderrogn, creme fraiche og rødløg.
Brushetta med ramsløg fra skovene omkring Jyderup & charcuterie fra Birthesminde.
Vandbakkelse med skaldyrssalat og spirer fra Knoldgården.

110,-

FORRET
Kartoffelrøsti med stenbiderrogn med spinat og citroncreme. Friskbagt brød.

HOVEDRET
Ølmarineret svinefilet, pommes kroket, solbærsauce, årstidens salat og grillet persillerod.

FORRET
Kartoffelrøsti med spinat og citronkaviar

HOVEDRET
Svamperisotto med årstidens grønt og grillet persillerod

VINMENU
1 glas hvidvin Solaris Jættehøj
2 glas rosevin Rondo
1 glas dessertvin SolarisMuscaris

199,-

VELKOMSTDRINK & SNACK
Sprøde sager med dip
Røsnæs skinke med trøffelmayo og syltet grønt
Hertil 1 glas Bobler Bolero

165,-

DESSERT
Espresso Sunrise består af chokokage, kaffemousse, appelsinkrokant og appelsingele.

95,-

FORRET
Cremet svampesuppe af lokale svampe, tern af røget fasanbryst, surdejscroutoner og urteolie

HOVEDRET
Variation af lokal okse med honning glaserede gulerødder, dagens kartoffel og ølsauce

VELKOMST & SNACK
Sprød surdej med urtedip.
Strids Mølle kir royal med lokale bær eller frugtsirup .

95,-

DESSERT
Bagte rabarber med Isøre is og honning.

75,-

Æg fra Den Gamle Gaard
Rogn, ramsløgsblomst sanket i Havnsø, sifon, sprød kartoffel.
Farseret havtaskekæbe fra SuRi Fisk og Deli.
Variation af jordskokker fra Lammefjorden, hasselnød
Agnolotti
Spinat, ost, blanquette på muslinger fra Isefjorden
Holbæk skinke
Vaffel, bechamel, trøffel
Farseret vagtel
Gulerodspuré, nye carrotter, engsyre, bagt og sauce på hvidløg fra Den Gamle Gaard

DESSERT
Hvid chokolade
Rabarber, skovmærke, iscreme

HOVEDRET
Torsk mosaik
Urtecreme, syltet fennikel og muslingesauce med urteolie og peberrod

Teres mayor
Brændt løgskal fyldt med stuvet gulerødder, porre og svampe, glaseret porre og pommes pure med havgus samt sauce med øl fra Coisbo

DESSERT
Rabarber sorbet 
Hybenrose mousse, syltet rabarber, sprød marengs
og rabarber consommé med estragon olie

FORRET
145,-

VELKOMSTDRINK OG SNACK
235,-

FORRET
Stenbiderrogn og krydder vaffel serveret med cream fraiche & spæde ramsløg

HOVEDRET
Duroc nakkefilet langtidsstegt med jordskokker, kål & rosti

Stenbiderrogn og krydder vaffel serveret med cream  fraiche  & spæde ramsløg

Jordskokkesuppe med syltet og friteret Jordskokke serveret med karseolie 

4 tilberedninger af Fennikel, hø og saltbagt selleri, fennikel pure, fennikel støv og citronconfit serveret med fine sauce på braiserings lage

Duroc nakkefilet langtidsstegt med jordskokker, kål & rosti 

Pear Melba. Hvidvins porceret pærebog æble, havtorn porceret kvæde serveret med hindbær coulis & havtornsorbet 

Friteret hvid dame . Serveret med solbærmarmelade, rugbrødschips & friteret kørvel 

HOVEDRET
4 tilberedninger af fennikel hø og saltbagt selleri, fennikel pure, fennikel støv og citronconfit serveret med fine sauce på braiserings lage

DESSERT
Pear Melba. hvidvins pocheret pærer og æble, havtorns pocheret kvæde serveret med hindbær coulis & havtornsorbet.

VELKOMSTDRINK & SNACK
Friske og lækre bobler fra Stub Vingaard med salte snacks

115,-

DESSERT
Pear Melba. Hvidvins pocheret pærer og æble, havtorns pocheret kvæde serveret med hindbær coulis & havtornsorbet.

95,-